aku nOrel

Latest

17 hari menuju ramadhan 1432h

Salam ,

17 hari lagi menuju puasa. Sengat pantas masa berlalu. Seringkali kita seperti di kejar masa. Sedangkan kita seharusnya mengatur masa yang akan diberikan. Diharap ramadhan yang akan sampai tak lama lagi, dapat dilalui dengan baik. Memang itulah iktikad muslim, cuma adakah kita dapat laksanakan dengan baik ataupun tidak.

Advertisements

Syukur

Alhamdulillah – syukur tulah ungkapan yang dapat aku kongsikan. Syukur sebab jalan hidup dipermudahkn. Smoga aku tak jadi orang yang alpa dan sentiasa bersyukur dengan nikmat yg datang. Itu je yang aku nak kongsikan sekian.

Benda-benda yang aku nak

Untuk post kali ni aku nak kongsi sikit benda-benda aku nak. Baik gadjet atau eset yg aku nak. Tak salah nak berangan sebab dari angan- angan la jadi betul. Sekarang ni benda- benda yang aku nak:

1) Rumah
Ada ke orang taknak.haha.. Aku harap rezeki aku akan sampai untuk dapat rumah. Walaupun keje berkaitan bangunan dan rumah tapi agak mustahil nak design rumah sendiri disebabkan mana la ada jual lot tanah kat bandar ni. Kalau ada mahal gile. Duit sekarang mana la cukup, dah tua pun belum tentu mampu. Jadi beli la., ada rezeki baru buat alteration kot. So, dah berzaman aku asik tgk2 rmah yg brkenan. Doa2 la satu hari akan mampu. Tgk sikit betapa berangannya aku.

20110415-083054.jpg

2) kereta cap……………
Sedang semua orang da bekereta tapi aku belom lagi. Selagi aku tak beli rumah, selagi itu aku pendam nak memiliki kereta xxxxx . Doa jela, mgkin disebabkan cara aku kerja, tak mendesak aku untuk beli. Lagi satu sebab aku belum mampu sangat kot.

3) ps3 mahupun xbox
Harganya mungkin la mampu untuk dibeli. Tapi bila difikir pasal aku akanain atau takk.. Macam terbantut nak beli.. Tapi teringin., kang beli rasa membazir plak. Ni asik main game kat pc je

4) lappi

Bunyinya mcm mudahkan.. Aku kalau bleh nak bli laptop yg power sikit. Bukan apa, kang kalau nak buat kerja , drawing ke, 3d ke.. Takda la tension. Laptop ni bleh la digunakn buat kerja di kg. Mana la tau bizi. Kalau stakat nk online guna enset. Tp kalau org nak hadiakn macbook pro lagi cun.. Please

5) isteri
Haha umur 25 tu kan sunnah. Tp kalau da lpas tu nampalnya lambat sikit le. Smoga jmpa orang yang baik.

Bnda lain yang aku mungkin ada, tapi boleh disimpan dulu. Neway sapa nak hadiahkan aku terima dengan hati terbuka

Aku cuba cara baru

Salam semua.

Ni blog aku noreladam.wordpress.com
Website aku noreladam.com. .. Disebabkan aku dah ada wesite. Aku pun delete post yang ada kat sini. So aku nak cuba cara baru. Aku gunakn aku punya phone untuk update blog ni. Jadi aku boleh la apa yang aku fikirkan dan apa yang aku nak kongsi on d spot ye.

Ok ni la enset yang aku guna nak update blog aku.

20110415-081135.jpg

Papun dalam website aku tu aku letak banyak gambo. Dekat sini aku bual je lebih.

saya pindah |

cari saya di

http://noreladam.com/

thanks

%d bloggers like this: